Taxi Stockholm miljösatsar

...och tar ytterligare ett kliv framåt mot en fossilfri fordonsflotta

Taxi Stockholm tar, tillsammans med Nissan, ännu ett betydande steg för att miljöanpassa sin fordonsflotta. Genom att utöka sin elbilspark med ytterligare 20 helt eldrivna taxibilar kan Taxi Stockholm vara mycket stolta över att ha flest rena elfordon i sin taxiflotta. Taxi Stockholms medarbetare är erfarna elbilsförare. Redan 2014 tog de in sin första elbil; Nissan LEAF även då. Sedan dess har man konstant utökat med fler elektrifierade bilar av olika modeller.


Taxi Stockholm är i framkant vad gäller aktiva åtgärder kring omställningen till en fossilfri fordonsflotta. Det är äntligen dags att ta ytterligare ett steg mot målet att 2025 leverera en fossilfri transporttjänst då man har förstärkt fordonsflottan med 20 nya Nissan LEAF.


– Vi är fast beslutna att axla vår del av ansvaret för att minska vägtrafikens miljöpåverkan men det vill även våra kunder. Sedan vi lanserade möjligheten att boka en ren elbil i appen förra hösten har också efterfrågan på dessa bilar varit konstant långt högre än tillgången. Därför är det väldigt tillfredsställande att vi nu tar ytterligare ett steg mot målet, i och med inköpet av 20 Nissan LEAF.  Från och med nu har vi 64 rena elbilar i vår flotta men vi kommer att behöva ta ännu större kliv framöver, säger Gökay Akyüz, VD Taxi Stockholm.


– Taxi Stockholms målinriktade arbete att uppnå en fossilfri fordonsflotta går hand i hand med Nissans fokus gällande intelligent mobilitet och smarta städer. Det räcker inte att biltillverkarna arbetar isolerade från omvärlden, eftersom morgondagens utmaningar kräver lösningar som påverkar hela vår vardag. Vi är förstås mycket glada och stolta över att Taxi Stockholm är med på denna resa, säger Sanna Kaipia, Sverigechef Nissan Nordic.

TRAVEL WORLD 19 oktober: Ta pulsen på Taxi Stockholm; miljösatsning, taxireglering och taxitomtar (?)