Bästa resmålen 2023: 15 platser du inte får missa

Om du planerar att resa år 2023 och letar efter de bästa destinationerna, har du kommit till rätt ställe. Från avlägsna öar till pulserande städer, här är toppresmålen du absolut inte får missa år 2023.

 1. Tokyo, Japan: Även efter OS i 2020, förblir Tokyo en topplista destination. Med sin fantastiska blandning av gammalt och nytt, från traditionella tempel till högteknologiska robotrestauranger, erbjuder Tokyo något för alla. Missa inte att utforska stadsdelen Shibuya med det ikoniska övergångsstället och otroliga shoppingmöjligheter.
 2. Amalfikusten, Italien: Känd för sin hisnande skönhet, är Amalfikusten en måste-se destination i Europa. De pittoreska kuststäderna, det turkosa vattnet och det utsökta köket gör det till en perfekt plats för en avkopplande semester.
 3. Patagonien, Argentina och Chile: För äventyrslystna är Patagonien det ultimata resmålet. Regionen erbjuder otroliga landskap, från Andes mäktiga toppar till enorma glaciärer och vilda vattendrag.
 4. Lisbon, Portugal: Europas soligaste huvudstad är en underbar blandning av historia, kultur, god mat och vänliga invånare. Den unika arkitekturen, de slingrande gatorna och de vackra stränderna gör det till en av de mest lockande städerna i Europa.
 5. Siem Reap, Kambodja: Siem Reap, porten till de antika templen i Angkor, är en destination som får alla att häpnas. Angkor Wat, det största religiösa monumentet i världen, är en plats du inte får missa.
 6. Cape Town, Sydafrika: Med sin fantastiska naturskönhet, rika historia och livliga kultur, är Cape Town ett av de mest varierande resmålen i världen. Missa inte att besöka Table Mountain, vindistrikten och Robben Island.
 7. Montréal, Kanada: Denna kanadensiska stad är känd för sin fantastiska mat, sin levande musikscen och sin blandning av europeiska och nordamerikanska influenser. Det är en perfekt destination för foodies, musikälskare och kulturälskare.
 8. Bhutan: Känd som världens lyckligaste land, erbjuder Bhutan en unik och oförglömlig upplevelse för resenärer. Med sin djupgående buddhistiska kultur, spektakulära landskap och fantastiska kloster, är det ett resmål du definitivt vill besöka år 2023.
 9. Istanbul, Turkiet: Denna transkontinentala stad är ett smältdegel av kulturer och historier, vilket gör det till en fascinerande destination. Utforska de färgglada basarerna, besök ikoniska byggnader som Hagia Sofia och Blå moskén, och glöm inte att prova den läckra turkiska maten.
 10. Kyoto, Japan: Om du vill uppleva traditionellt Japan, är Kyoto stället att åka till. Med sina välbevarade tempel, traditionella tehus och vackra trädgårdar, erbjuder staden en tillflyktsort från den moderna världens liv och rörelse.
 11. Galapagosöarna, Ecuador: För natur- och djurälskare är Galapagosöarna ett drömresmål. Från att snorkla med sjölejon till att iaktta de unika Galapagossköldpaddorna, finns det ingen brist på otroliga upplevelser här.
 12. Reykjavik, Island: Reykjavik, Islands charmiga huvudstad, är porten till landets otroliga naturfenomen, inklusive gejsrar, varma källor och fantastiska norrsken. Dessutom är det en stad med ett spännande konst- och musikliv.
 13. Queenstown, Nya Zeeland: Känd som äventyrshuvudstaden i världen, Queenstown erbjuder allt från bungee jumping till skidåkning, vandring och mycket mer. Dessutom är det omgivet av några av de mest fantastiska landskapen på jorden.
 14. Havanna, Kuba: Steg tillbaka i tiden med ett besök till Havanna, en stad känd för sin koloniala arkitektur, klassiska amerikanska bilar och pulserande musikscen. Glöm inte att prova en autentisk kubansk cigarr och en mojito.
 15. Petra, Jordanien: Som en av de sju nya underverken i världen, är Petra en absolut måste-se destination. Denna antika stad, uthuggen i rosaröd klippsten, kommer att ta andan ur dig.

Det spelar ingen roll om du är en erfaren resenär som letar efter ditt nästa äventyr eller någon som vill börja utforska världen, 2023 erbjuder många spännande möjligheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *